gov.ua Державні сайти України
Пошук

Безпека праці та стрес-менеджмент: фахівці Держпраці консультують підприємства на Сумщині

29 серпня 2024

Посадова особа відділу з питань безпеки праці Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці провела інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо безпеки праці та впровадження програм психосоціальної підтримки. Працівникам були надані рекомендації з покращення умов праці та підвищення рівня безпеки на робочих місцях.

Під час зустрічі особлива увага була приділена дотриманню нормативно-правових актів з охорони праці. Фахівчиня наголосила на важливості правильного розслідування нещасних випадків та ведення обліку професійних захворювань.

У рамках впровадження програми психосоціальної підтримки було підкреслено важливість створення здорового психологічного клімату на робочому місці. Обговорили методи зниження стресу, такі як регулярні тренінги з управління стресом, надання психологічних консультацій, а також створення системи зворотного зв’язку для працівників. Додатково було запропоновано провести анонімне опитування для оцінки рівня стресу на робочих місцях та розробити заходи для мінімізації його впливу.

Детальніше про безпеку праці та підтримку працівників читайте на порталі Держпраці.

Консультація