gov.ua Державні сайти України
Пошук

Позитивний досвід впровадження програм психосоціальної підтримки: приклад КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Рівненської обласної ради

28 серпня 2024

У травні 2024 року ініціативна група, підтримувана керівником закладу, провела оцінку першочергових потреб співробітників. Після цього було розроблено та затверджено Політику психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного та післявоєнного часу.

План заходів спрямований на зниження рівня стресу та емоційного вигорання серед працівників, підвищення задоволеності роботою, зменшення кількості відпусток через хворобу, а також на збільшення продуктивності та мотивації до кінцевого результату.

У межах програми працівникам було проведено: діагностику рівня депресії, оцінку рівня емоційного вигорання, психологічні консультації, а також навчання методам зняття стресу та догляду за власним здоров’ям.

Директорка відзначає позитивні зміни в роботі підприємства після впровадження психосоціальної підтримки. Вона підкреслює, що коли навчання навичкам психологічного відновлення та управління стресом інтегровані в діяльність підприємства, працівники відчувають, що їх цінують і підтримують. Це, у свою чергу, позитивно впливає на підвищення їхньої психологічної стійкості та продуктивності в умовах таких надзвичайних криз, як війна.

Психологічно здорові працівники — це ознака здорового робочого середовища.

Закликаємо роботодавців слідувати цьому прикладу та впроваджувати програми психосоціальної підтримки для своїх працівників.

Дізнайтеся більше про впровадження програм психосоціальної підтримки на робочих місцях на порталі https://pratsia.in.ua.