gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопіль: Інформаційна кампанія «Виходь на світло» продовжується

27 серпня 2024

У Тернополі триває інформаційна кампанія «Виходь на світло», яка спрямована на роз’яснення переваг офіційного працевлаштування та важливості дотримання вимог законодавства про працю, особливо в умовах воєнного стану.

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці та представники Управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради відвідали місцевих підприємців, щоб провести превентивні заходи щодо недопущення використання нелегальної праці.

Під час зустрічей було наголошено, що офіційне працевлаштування не лише сприяє розвитку бізнесу та залученню кваліфікованих працівників, але й дає можливість отримувати від держави компенсації за створення нових робочих місць. Водночас, підприємців попереджали про відповідальність за порушення трудового законодавства, зокрема у сфері незадекларованої праці.

Також було обговорено проблеми мобінгу, дискримінації у трудових відносинах та недопущення порушення гендерної рівності. Інспектори звернули увагу на соціальні гарантії та безпечні умови, які забезпечує офіційне працевлаштування, та попередили про ризики, пов’язані з нелегальною працею.

Учасників консультували з питань змін трудового законодавства під час воєнного стану, ознайомлювали з ознаками примусової праці та шляхами її уникнення. У рамках кампанії розповсюджувалися інформаційні буклети, розроблені Держпраці за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Детальніше про питання трудового законодавства під час воєнного стану можна дізнатися на порталі Держпраці: pratsia.in.ua.