gov.ua Державні сайти України
Пошук

Засідання колегії Держпраці: Удосконалення адвокації психосоціальної підтримки

08 серпня 2024

07.08.2024 під керівництвом голови Державної служби України з питань праці Ігоря Дегнери відбулося засідання колегії, присвячене удосконаленню роботи щодо адвокації психосоціальної підтримки на рівні роботодавців та вирішенню проблемних питань державного нагляду.

Начальник Західного міжрегіонального управління Держпраці зазначила, що, незважаючи на те, що напрям роботи із запровадження програм психосоціальної підтримки на робочих місцях є відносно новим, вже проведено значну роботу. У березні цього року у Західному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці було запроваджено програму психосоціальної підтримки на робочому місці, впроваджено навчальні курси для інспекторів праці щодо надання першої психологічної допомоги на роботі, проведено понад 14 000 інформаційних відвідувань роботодавців з питань адвокації запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці. В результаті цих заходів у Західному регіоні 40 суб’єктів господарювання реалізували політику психосоціальної підтримки на робочому місці.

Під час колегії виступила директор ТОВ «Верба-ВВ». Керівник підприємства наголосила, що в ході ініціативи Держпраці у ТОВ «Верба-ВВ» було запроваджено та успішно реалізовано програму психосоціальної підтримки.

Повідомляємо про можливість отримання безкоштовної професійної консультативної допомоги щодо впровадження програми ПСП. Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті ЗМУ https://lviv.dsp.gov.ua/ та на сторінках у соціальних мережах, де наявні посилання на інформаційний портал у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Державної служби України з питань праці, а також на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/