gov.ua Державні сайти України
Пошук

У ТОВ «Броварське управління механізації» проаналізовано небезпечні фактори під час експлуатації гусеничних кранів

23 липня 2015

ooo-brovarskoe-upravlenie-mehanizatcii.-72820bФахівцями Головного управління Держпраці у Київській області проведено нараду з керівництвом та працівниками ТОВ «Броварське управління механізації» щодо безпечної експлуатації стрілових самохідних кранів на гусеничному ходу.

 З присутніми детально обговорено причини передчасного зносу стрілових канатів та заходи запобігання руйнуванню канатів. Зазначалося, що протягом останніх 5 років рівень смертельного травматизму з причини обриву стрілових канатів залишається високим.

У підсумку наради керівнику ТОВ «Броварське управління механізації» рекомендовано посилити відомчий нагляд за утриманням у справному стані вантажопідіймальних кранів, під час проведення щорічних навчань обслуговуючого та ремонтного персоналу особливу увагу приділяти дотриманню періодичності та порядку огляду стрілових канатів та вимог експлуатаційної документації під час проведення монтажу – демонтажу кранів.

Також було проаналізовано головні причини обриву канатів, одними з яких є порушення вимог експлуатаційної документації на монтаж крану.