gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Львівщині Колегія проаналізувала результати роботи Управління Держпраці за 11 місяців

13 грудня 2016

img_2311-750x500За 11 місяців 2016 року фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели 259 перевірок суб’єктів господарювання, в тому числі 155 планових.  Також здійснено 1605 перевірок виробничих об’єктів, у тому числі 1089 планових.

«Під час перевірок виявлено 12598 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, при цьому з них усунено 9568, а також в адміністративний суд направлено 20 позовних заяв щодо  призупинення виробництва, виконання робіт», – повідомив Андрій Стецько, заступник начальника ГУ Держпраці у Львівській області.

img_2313За адміністративні порушення вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки накладено 749 штрафів на працівників, з них 172 на керівників підприємств. Загальна сума штрафів, накладених на працівників складає 258,434 тис. грн. Водночас на 4-х посадових осіб скеровано матеріали про порушення законодавства про охорону праці  до правоохоронних  органів.

Водночас упродовж цього періоду проведено 1734 превентивних заходів.

Андрій Стецько  зазначив, що основними проблемними питаннями є скорочення відділів охорони праці  та  непрофесійний підбір кадрів та експлуатація зношеного обладнання.

img_2336Про стан виробничого травматизму на підприємствах Львівщини доповів начальник відділу розслідування , аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Василь Михайлюк. Він наголосив, що зростання смертельного виробничого травматизму в області спостерігається у будівельній галузі,  у сферах ЖКГ,  зв’язку, котлонагляді, енергетиці,  на залізниці та в АПК. Зменшився рівень  смертельного травматизму на підприємствах вугільної промисловості, автотранспорту, невиробничій та деревообробній сферах, а також на підприємствах, де використовується промисловий газ.

«Проаналізувавши причини виникнення травматизму на виробництві можна сказати, що  основними  є організаційні – 70 %.  Водночас 7 % – це  технічні причини та 23%- психофізіологічні »,- зазначив Василь Михайлюк.

При цьому  він наголосив, що збільшується кількість випадків вживання алкоголю на робочому місці, а відповідно, пов’язаний з цим рівень травматизму.

На Колегії заслухали представників  КП «Червоноградводоканал», ТзОВ «Енергомонтажвентиляція», ТзОВ «Підприємець», де  відбулися нещасні випадки зі смертельними наслідками.

Начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Олександр Черніков доповів про результати планової перевірки стану додержання законодавства  та зайнятість  населення, охорони праці та промислової безпеки у ПАТ «Іскра». Члени Колегії наголосили, що на об’єктах підвищеної небезпеки слід  на законодавчому рівні заборонити працювати на умовах цивільно-правової угоди.

img_2330Присутні  обговорили стан  виконання Плану заходів із запобігання корупції та іншим правопорушенням, пов’язаних з корупцією в ГУ Держпраці за 2016 рік.

«Закликаю усіх державних службовців  дотримуватися антикорупційного законодавства. Кожен повинен працювати прозоро та відповідно до  своїх  посадових обов’язків»,- резюмувала  начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова.