gov.ua Державні сайти України
Пошук

Прикарпаття: працівникам лісової галузі – про безпеку праці

01 серпня 2024

З метою попередження виникнення травматизму в сфері лісівництва та лісозаготівлі та зниження його рівня в 2024 році посадова особа Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провела превентивний захід у Філії «Калуське лісове господарство» ДСГП «Ліси України».

Інспекторка організувала та провела захід з моделювання подій на робочому місці, де стався нещасний випадок. За допомогою чек-листа було з’ясовано повноту дотримання процедури розслідування та правильність оформлення матеріалів, встановлено критичні фактори, що призвели до нещасного випадку з майстром лісу.

Вивчивши та проаналізувавши матеріали розслідування нещасного випадку, інспекторка звернула увагу на основні причини інциденту, поєднання технічних та організаційних факторів, а також на виконання заходів щодо запобігання подібним нещасним випадкам.

По завершенню заходу фахівчиня Держпраці порекомендувала представникам філії посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити неухильне дотримання вимог законодавства з охорони праці посадовими особами та працівниками, а також надала додаткові роз’яснення щодо вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.