gov.ua Державні сайти України
Пошук

Прикарпаття: моделювання подій для працівників обленерго

30 липня 2024

Управління інспекційної діяльності Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провело моделювання на виробничій дільниці електричних мереж АТ «Прикарпаттяобленерго». Захід відбувався під час організації та виконання робіт електромонтерами з експлуатації районних мереж, які здійснювали розчищення траси від дерев (гілок) повітряної лінії електропередавання 10 кВ.

У заході взяв участь інспектор відділу безпеки праці, який проінформував працівників обленерго про необхідність вжиття заходів безпеки праці, зокрема щодо запобігання падінню на проводи зрубаних дерев. Інспектор попередив, що обрубування гілля пов’язане з можливістю його падіння на проводи та небезпечним наближенням людей до струмовідних частин.

Фахівець Держпраці звернув увагу електромонтерів, що розчищення траси слід виконувати за нарядом з вимкненням і заземленням лінії, а також правильно застосовувати необхідні засоби захисту, інструменти, інвентар та пристосування.

Моделювання проводилося з метою недопущення ймовірних причин настання нещасних випадків під час організації та виконання робіт електромонтерами з експлуатації районних мереж під час розчищення траси повітряних ліній електропередавання.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства можна знайти на інформаційному порталі Держпраці.