gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: Держпраці та міграційні служби реалізовують спільні заходи

23 липня 2024

У Південно-Західному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці відбулася чергова нарада з питань проведення заходів під умовною назвою «Мігрант».

У зустрічі взяли участь працівники Міжрегіонального управління, представники відділу міграційної поліції ГУНП в Івано-Франківській області та Управління Державної міграційної служби в області. Під час наради обговорювалися питання обміну інформацією, доступу до відповідних баз даних, міжвідомча взаємодія щодо виявлення іноземців та осіб без громадянства, у яких відсутні правові підстави перебування на території України, а також застосування до таких осіб відповідних засобів реагування.

Нараду проведено на виконання окремого доручення Держпраці в рамках заходів з виконання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». Метою заходів є запобігання та протидія нелегальній міграції, посилення контролю за перебуванням іноземних громадян на території України.

Фахівці Держпраці спільно з міграційними службами здійснюють інформаційно-роз’яснювальні відвідування суб’єктів господарювання. Метою таких візитів є контроль за дотриманням міграційного законодавства, запобігання та протидія нелегальному працевлаштуванню іноземних громадян.

Інспектори Держпраці контролюють наявність у іноземців дозволів на працевлаштування, а також дотримання інших вимог чинного законодавства про працю.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства можна знайти на інформаційному порталі Держпраці.