gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проведено інспектування змодельованого робочого місця з порушеннями на КП «Жовтоводський водоканал»

18 липня 2024

На дільниці каналізаційних очисних споруд КП «Жовтоводський водоканал» Дніпропетровської обласної ради нещодавно проведено інспекцію, спрямовану на перевірку умов праці та безпеки на робочих місцях. Метою заходу було моделювання ситуації з порушеннями на робочому місці слюсаря-ремонтника під час технічного обслуговування засувки випуску сирого осаду з первинного відстійника №3 у розподільчу камеру. Ця ситуація виникла через дефект у роботі засувки.

Під наглядом представників Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, працівники дільниці відпрацьовували дії, спрямовані на запобігання небезпечним ситуаціям. Всі учасники продемонстрували злагоджену роботу та високий рівень знань і навичок у визначенні та усуненні небезпечних факторів, які могли б призвести до нещасних випадків на виробництві.

Особливу увагу було звернуто на те, що роботодавці повинні своєчасно організовувати, а працівники проходити інструктажі та навчання з охорони праці, надання першої домедичної допомоги потерпілим та правила поведінки у разі аварій.

На завершення зустрічі фахівці Міжрегіонального управління нагадали, що працівники зобов’язані дотримуватися вимог нормативно-правових актів з охорони праці, піклуватися про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей під час виконання будь-яких робіт чи перебування на території підприємства.

Детальніше про безпеку праці можна дізнатися на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.