gov.ua Державні сайти України
Пошук

Закарпатська область: інспектори Управління Держпраці перевірили мережу АЗС «Маркет-плюс»

25 листопада 2016

market5Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Маркет-плюс» належить одна з найбільших мереж автозаправних станцій на Закарпатті. АЗС цієї фірми знаходяться  майже у кожному районі області. Протягом тижня  у “Маркет-плюс” проходила планова всебічна перевірка. Зокрема,  галузеві інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області з’ясовували, як виконуються вимоги охорони праці та безпеки при виконанні робіт, а також чи проведена атестація робочих місць за умовами праці.

Під час перевірки інспектори встановили:

  • не на всіх станціях працівники ознайомлені з інструкціями з охорони праці;
  • на окремих АЗС у паспортах резервуарів відсутні записи про їх зачистку;
  • огляд та обслуговування зворотних клапанів проводиться з порушенням періодичності;
  • огляд зливних пристроїв не проводився взагалі.

 Головний державний інспектор відділу нагляду, у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Людвиг Андращук зауважує, що на кожній з АЗС, немає спеціально відведених місць для куріння.

market4Територію однієї з таких станцій у Берегові досі не очищено від сухої рослинності. Виявлено також випадки допущення новопризначених працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки без проходження первинної перевірки знань за участі уповноваженого державного органу з питань охорони праці. Не завжди працівники використовують під час роботи засоби індивідуального захисту.

Атестація робочих місць, за словами завідувача сектору експертизи умов праці Лілії Січки, на підприємстві проведена.  Та фахівець Управління Держпраці нагадала про необхідність дотримання періодичності проведення атестації та порядку застосування її результатів на практиці.

Значну частину порушень, насамперед  тих, що стосувалися неправильного оформлення документації, під час перевірки на підприємстві усунули. Для обов’язкового  усунення інших порушень керівництву ТОВ видано приписи.