gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинська область: з’ясовано обставини та причини вибуху у ПуАТ «Нововолинський ливарний завод»

23 листопада 2016

%d0%b1%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b0Нагадаємо, 18 жовтня 2016 року близько 15 години під час перевірки резервуару на герметичність стиснутим повітрям, стався вибух, внаслідок чого вибуховою хвилею відкинуло працівників і риштування, яке було встановлено поряд. Як наслідок – двоє осіб загинуло, а один отримав травми (детальніше про цей випадок).

Наказом Управління Держпраці у Волинській області було створено комісію зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, яка з’ясувала обставини та причини його настання.

Зокрема комісія дійшла висновку, що ймовірною причиною вибуху стало звільнення енергії стиснутого повітря в ємкості, що в подальшому призвело до її руйнування – відриву бічної сторони ємкості. Встановлено, що технічною причиною настання нещасного випадку є відсутність проектної документації на реконструкцію обладнання. Організаційна причина – невиконання посадових обов’язків. Психофізіологічні причини відсутні.

Розглянувши обставини та причини цього випадку, комісія вважає, що нещасний випадок з начальником будівельно-господарського відділу Нововолинського ливарного заводу, який від отриманих травм помер у лікарні, пов’язаний з виробництвом.

Враховуючи те, що двоє інших осіб виконували роботи за договорами підряду  – на свій страх і ризик, комісія вважає нещасний випадок з цими працівниками не пов’язаним з виробництвом,.