gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківська область: на засіданні колегії Управління Держпраці підбили підсумки роботи за 10 місяців

23 листопада 2016

dsc_0180Участь у засіданні колегії  Управління Держпраці в Івано-Франківській області, на якому підбили підсумки роботи за 10 місяців, взяли члени колегії, представники органів виконавчої влади та керівники підприємств-боржників, а також підприємств на яких сталися смертельні нещасні випадки.

Під час засідання обговорили аналіз діяльності Управління, зокрема основні проблеми і перспективи у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та трудового законодавства на піднаглядових підприємствах регіону.

«На сьогоднішній день під наглядом Управління Держпраці знаходиться більше 28 тисяч суб’єктів господарювання різних форм власності, 163 тисячі виробничих об’єктів та 362 тисячі працюючих осіб» – зазначив Ігор Росипайло, начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

dsc_0193Обговорили на колегії і питання контролю за додержанням законодавства про працю. Так, за січень-жовтень 2016 року інспектори провели 617 перевірок, з них 209 – планових та 408 – позапланових. Керівникам підприємств, установ та організацій винесли 542 приписи.  169 судових рішень прийнято з накладенням штрафних санкцій на суму 124405,0 гривень.

У частині стану охорони праці та промислової безпеки за звітні 10 місяців провели 921 – планові та 131 – позапланові перевірки. Під час яких винесли 922 приписи на усунення порушень законодавства про охорону праці керівникам підприємств, установ, організацій. Виявили 9596 порушень вимог законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці, з них 7060 вже усунено.

dsc_0174Також розглянули результати аналізу рівня травматизму на підприємствах області. Так, кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, порівняно із аналогічним періодом минулого року зменшилась на 25 нещасних випадків , а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних із виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 2 нещасні випадки.

Окремою темою для обговорення стала легалізація заробітної плати.

За звітній період виявлено 134 найманих працівників, які не представили відповідні документи про своє працевлаштування належним чином. Інформація щодо цих випадків передана до ДПІ у місті Івано-Франківську для відповідного реагування.

Під час рейдів інспектори проводили інформаційну роботу з більше ніж 450 суб’єктами господарювання.