gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельницька область: під гаслом «Ні! Зарплаті в тіні» відбувся флешмоб на підтримку легалізації праці

22 листопада 2016

%d1%84%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%bc%d0%be%d0%b1-1«Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата (так звана «зарплата в конвертах») – явища, які, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули великих масштабів. Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема.

Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області спільно із представниками Управління праці та соціального захисту населення, Управління Пенсійного фонду України у місті Хмельницькому, Управління торгівлі Хмельницької міської ради, Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому, Хмельницького міського центру зайнятості, Територіального відділення асоціації платників податків України у Хмельницькій області  взяли участь у флешмобі на підтримку легалізації праці.

%d1%84%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%bc%d0%be%d0%b1-6

%d1%84%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%bc%d0%be%d0%b1-4

                                                                                                                                                                                                                   Із плакатами в руках і вигуками «Ні! Зарплаті в тіні» управлінці пройшли центральною вулицею міста Хмельницького, привертаючи увагу перехожих до питання легалізації зайнятості населення.

%d1%84%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%bc%d0%be%d0%b1-5Учасники флешмобу спілкувалися з громадянами та закликали їх відповідально ставитися до свого майбутнього, адже отримуючи заробітну плату «в конверті», працівники втрачають не тільки соціальні гарантії сьогодні, а й позбавляють себе гідної пенсії в майбутньому.

Також учасники акції розповсюдили серед перехожих пам’ятки про основні права та переваги під час перебування в офіційних трудових відносинах.