gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільська область: за неналежне укладення трудових відносин охоронній фірмі доведеться заплатити 130 тисяч гривень штрафних санкцій

16 листопада 2016

sudГоловний державний інспектор Управління Держпраці у Тернопільській області під час позапланової перевірки за колективним зверненням осіб, які нелегально працювали в охоронній фірмі, виявив порушення законодавства про працю: без належного оформлення трудових відносин трьох осіб.

Уповноважена особа Управління Держпраці, відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства та зайнятість населення за абз. 2 частини 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, наклала штраф у розмірі 130 тисяч гривень.

Предстаники охоронної фірми оскаржили рішення уповноваженої особи Управління Держпраці в області. Справу розглядав Тернопільський окружний адміністративний суд із залученням одного із скаржників.

Суд відмовив охоронній фірмі у задоволенні позовних вимог. Так, штраф у 130 тис. грн. має бути виплачений.

Це вже третя справа, задоволена окружним адміністративним  судом на користь Управління Держпраці у Тернопільській області щодо неналежно оформлених осіб.