gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Волинському протитуберкульозному об’єднанні відбувся семінар на тему атестації робочих місць

15 листопада 2016

img_3140Посадові особи Управління Держпраці у Волинській області провели навчальний семінар у Обласному територіальному медичному протитуберкульозному об’єднанні. На семінарі розглядали питання атестації робочих місць за умовами праці та зміни у нормативних актах.

Участь у семінарі брали представники обласного протитуберкульозного об’єднання, голови та члени атестаційних комісій туберкульозних лікарень області.

img_3144                                                                                                                                 Мета проведення семінару – реалізація питань,  передбачених Положенням про Державну службу України з питань праці щодо здійснення контролю за правильністю застосування роботодавцями списків на пільгове пенсійне забезпечення та якісного проведення атестацій робочих місць за умовами праці

Захід провели для надання методично-консультативної допомоги, у зв’язку з проведенням чергової атестації робочих місць за умовами праці.

Посадові особи Управління наголосили, що атестаційна комісія:
– здійснює контроль за ходом проведення роботи на всіх етапах;
– формує необхідну правову і нормативно – довідкову базу;

– визначає й залучає в установленому порядку (в разі потреби) необхідні організації для виконанні спеціальних робіт;

– установлює на основі Єдиного тарифно-кваліфікаційного довідника (ЄТКД) відповідність найменування професій і посад, зайнятих на цих робочих місцях, характеру фактично виконуваних робіт.

– організує розробку заходів щодо поліпшення умов праці і оздоровлення працівників;
– виконує свої функції до призначення нового складу комісії, тощо.

Роз’яснили і щодо наслідків, якщо атестація не проведена вчасно.

Невчасне проведення атестації робочих місць є порушенням законодавства про охорону праці та Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці», відповідно, звернули увагу керівників закладу щодо адміністративної відповідальності у вигляді штрафу  ( ст. 41 КУпАП).