gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецька область: за неналежне укладання трудових відносин власнику інтернет-клубу доведеться заплатити понад 174 тисячі гривень штрафних санкцій

10 листопада 2016

006Під час перевірки одного з інтернет-клубів в районному центрі – місті Заставна –  головний державний інспектор Управління Держпраці у Чернівецькій  області виявив порушення законодавства про працю.

В інтернет-закліді було чотири працівника, які обслуговували відвідувачів.   Головний державний інспектор Управління Держпраці  не отримав від підприємця  повної інформації та підтверджуючих документів  щодо належного письмового оформлення трудових відносин з  найманими працівниками. Персонал інтернет-клубу працював без трудового договору.

Також підприємець не пред’явив правила внутрішнього трудового  розпорядку працівників, їхньої позмінної роботи.

Відсутніми виявилися й докази нарахування та виплати  їм заробітної плати.

Усі ці факти стали  грубим порушеннями  відповідних статей Кодексу Законів України про працю.

Так, сума накладених штрафних санкцій, яку доведеться сплатити підприємцю за порушення чинного законодавства, становить 174 тисячі гривень.

Спеціалісти Управління Держпраці у Чернівецькій області направили матеріали перевірки до Заставнівського відділу поліції Головного Управління національної поліції у Чернівецькій області для надання юридичної оцінки діям даного підприємця, оскільки в них вбачаються ознаки кримінального правопорушення,  передбаченого статтею 172 Кримінального кодексу України – «Грубе порушення законодавства про працю».