gov.ua Державні сайти України
Пошук

Інтерв`ю начальника Управління Держпраці у Рівненській області Юрія Наконечного у телепередачі “Один на один” (телеканал РТБ)

07 листопада 2016

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний розповів про головні напрями роботи та виклики сьогодення. Зокрема, йшлося про ліквідацію заборгованості із зарплати, легалізацію робочих місць, фактори травматизму, аварійні ліфти та інші питання, над якими працюють фахівці Держпраці.

Окремо в розмові було порушено питання дотримання трудових прав мобілізованих. Юрій Наконечний розповів про звернення громадян стосовно проблемних ситуацій з поновленням на робочих місцях демобілізованих воїнів АТО:

Проводилися позапланові перевірки суб’єктів господарювання із наданням приписів та застосуванням фінансових санкцій, оскільки гарантії демобілізованим учасникам АТО не були дотримані. Маємо й негативні факти, коли роботодавці визнають своїх порушень. В таких випадках відстоюємо права демобілізованих у судах. Свідомі роботодавці після набрання чинності норм закону про додаткові гарантії (збереження місця роботи і середньої зарплати на час участі в АТО) поновили своїми наказами працівників на роботі. Але є такі, які займають іншу позицію. Тому нам потрібно зробити все можливе для реалізації трудових прав хлопців, які захищають кожного з нас” – зазначив Юрій Наконечний.

У компетенції Управління є нагляд за охороною праці та безпечною експлуатацією механізмів. У контексті цього одне з найболючіших питань – ліфти. Юрій Наконечний розповів про перевірки ЖКП.