gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: Обговорили результати роботи з мінімізації неофіційної праці

10 липня 2024

У Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулося засідання комісії з питань мобілізації платежів до державного та місцевих бюджетів області. Одне з ключових питань – мінімізація нелегальної зайнятості на Буковині.

Спеціаліст Держпраці повідомив, що з початку року фахівці Управління провели понад 1 480 інформаційних відвідувань суб’єктів господарювання, організували понад 90 тематичних семінарів та робочих нарад з місцевими роботодавцями, а також провели 25 перевірок. За результатами цих заходів роботодавці оформили трудові угоди з понад 2 800 особами.

Він також зазначив, що найбільш ризиковими економічними галузями, де застосовується праця без належного оформлення трудових відносин, залишаються: сільське, лісове, рибне господарство; будівництво; сфера торгівлі та надання послуг; транспорт; складське господарство; поштова та кур’єрська діяльність; деревообробна галузь.

Керівникам 10 підприємств-боржників інспектори Держпраці видали приписи на усунення порушень у частині оплати праці. Внаслідок цього, роботодавці погасили заборгованість по заробітній платі 177 працівникам на суму понад 6 мільйонів 300 тисяч гривень.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства доступна на порталі Держпраці.