gov.ua Державні сайти України
Пошук

Превентивна робота на ОКВП «Дніпро-Кіровоград»

08 липня 2024

Фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела превентивну роботу з працівниками комунального підприємства ОКВП «Дніпро-Кіровоград», які виконують газонебезпечні роботи.

Основні заходи безпеки

Інженерно-технічних працівників поінформовано про основні заходи з безпечного виконання робіт у колодязях, камерах та інших замкнутих просторах, які є складовими централізованих систем водопостачання та водовідведення. Ці роботи належать до категорії підвищеної небезпеки. Тому до виконання робіт у колодязях і камерах водопровідних і каналізаційних мереж допускаються тільки кваліфіковані працівники під обов’язковим наглядом інженерно-технічних працівників.

Причини нещасних випадків

Інспектор наголосила на основних причинах виникнення нещасних випадків у замкнутих просторах та підкреслила необхідність постійного дотримання вимог безпеки праці під час проведення зазначених робіт.

Підвищення контролю

Посадовим особам акцентовано увагу на необхідності підвищення контролю за підлеглим персоналом та недопущення випадків нехтування вимогами охорони праці.

Більше інформації про найпоширеніші питання з безпеки праці та трудового законодавства можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: pratsia.in.ua.