gov.ua Державні сайти України
Пошук

Представникам Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області розповіли про переваги програм психосоціальної підтримки на роботі

05 липня 2024

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці розпочали відвідування представників органів державної влади з метою інформування про важливість запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці.

Основні теми заходу:

За сприяння начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області Петра Гринчишина, заступник начальника відділу з питань праці та головний державний інспектор провели інформаційний захід. Під час заходу:

  • Ознайомили присутніх з діяльністю Міжрегіонального управління.
  • Зосередили увагу на неприпустимості мобінгу та дискримінації.
  • Обговорили необхідність забезпечення нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.
  • Пояснили переваги впровадження ефективних програм психосоціальної підтримки на роботі.

Чому важлива психосоціальна підтримка?

Посадові особи розповіли, що системна турбота про ментальне здоров’я є так само важливою, як і турбота про фізичний стан людини. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність.

Пропозиція підтримки:

Представники Міжрегіонального управління запропонували свою допомогу щодо інформаційно-консультаційного супроводу при запровадженні політики і програм психосоціальної підтримки. Наголосили, що психологічно здорове робоче середовище сприяє продуктивній роботі, особистісному зростанню, психічному та фізичному добробуту працівників.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.