gov.ua Державні сайти України
Пошук

Звіт про повторне відстеження результативності наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України „Про затвердження Норм безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам гірничорятувальних та газорятувальних команд”

02 листопада 2016
  1. Назва та вид регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 19.12.2013 № 967 „Про затвердження Норм безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам гірничорятувальних та газорятувальних команд”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25.02.2014 за № 332/25109, (далі – Норми).

  1. Виконавець заходів щодо відстеження результативності регуляторного акта

Державна служба України з питань праці, управління гірничого нагляду.

  1. Цілі прийняття регуляторного акта

Основною метою розроблення Норм безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам гірничорятувальних та газорятувальних команд є підвищення рівня безпеки працівників гірничорятувальних та газорятувальних команд, зменшення впливу небезпечних і шкідливих факторів виробництва, зменшення кількості нещасних випадків на виробництві та втрат пов’язаних з відшкодування щодо непрацездатності.

Цілі впровадження Норм цілком відповідають стратегічним і програмним цілям, визначеним Законом України „Про охорону праці”. За предметом правового регулювання Норми належать до пріоритетних сфер адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, визначених Законом України „Про загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”.

  1. Строк виконання заходів з відстеження

З 1 лютого по 19 лютого 2016 року.

  1. Тип відстеження результативності регуляторного акта

Стосовно регуляторного акта здійснюється повторне відстеження його результативності.

  1. Методи одержання результатів відстеження

Для проведення повторного відстеження застосовано статистичний метод.

  1. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, способи одержання даних

Результативність регуляторного акта відстежується на підставі отримання Державною службою України з питань праці оперативних даних про рівень безпеки, поліпшення умов праці, посилення вимог до регламентації безпечних методів роботи працівників гірничорятувальних та газорятувальних команд.

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Визначена мета досягається під час виконання вимог регуляторного акта з найменшими витратами для суб’єктів господарювання, працівників та держави, впроваджені заходи дають змогу підвищити рівень безпеки для працюючих під час виконання своїх обов’язків, поліпшити умови праці, посилити вимоги до охорони праці, зменшити вплив небезпечних і шкідливих факторів виробництва, зменшити кількість нещасних випадків на виробництві та втрати на відновлення працездатності.

Очікувані наслідки дії впливу впровадження запропонованого регуляторного акта не передбачають нанесення шкоди суб’єктам господарювання.

Впровадження зазначеного нормативного акта забезпечує високу вірогідність досягнення визначеної мети.

  1. Оцінка реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняті Норми та їх практичне впровадження сприяють:

підвищенню рівня захисту працівників від негативного впливу небезпечних і шкідливих виробничих факторів на виробництві;

зменшенню кількості нещасних випадків під час виконання робіт;

зменшенню кількості аварій, нещасних випадків і професійних захворювань;

зменшенню витрат коштів на відшкодування втрат працездатності.

Під час повторного відстеження результативності регуляторного акта за результатами проведеного аналізу встановлено, що регуляторний акт має високий ступінь досягнення визначених цілей, реалізація його положень має позитивну динаміку. На сьогодні регуляторний акт не потребує внесення змін чи доповнень до нього.