gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: представникам будівельних підприємств наголошено на питаннях належної оплати праці

25 червня 2024

У Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Ключовим пунктом порядку денного був обговорення рівня оплати праці на підприємствах будівельної галузі регіону. До участі в засіданні запросили понад 50 керівників та представників підприємств.

До робочої зустрічі долучилися й фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Основні теми засідання:

  • Аналіз рівня заробітної плати: розглянули та проаналізували рівень заробітної плати у будівельній сфері регіону, заслухали представників підприємств, де рівень оплати праці найманого персоналу є нижчим за законодавчо встановлений мінімальний рівень.
  • Недопустимість порушень: фахівці Управління наголосили суб’єктам господарювання на недопустимості порушень трудового законодавства у частині оплати праці.
  • Виконання законів: зазначено на беззаперечному виконанні Кодексу законів про працю, Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», Закону «Про оплату праці» та дотриманні державних мінімальних гарантій в оплаті праці.
  • Відповідальність роботодавців: підкреслено, що оплата праці працівників має відбуватися у першочерговому порядку.

Представники підприємств отримали ґрунтовні відповіді від посадовців Управління на запитання та були поінформовані про інформаційні сервіси Держпраці, на які варто звернутися для отримання консультацій з питань трудового законодавства, законодавства з питань безпеки та гігієни праці.

На зустрічі також було оприлюднено топ-списки роботодавців галузі, у яких, за результатами першого кварталу 2024 року, розмір середньої заробітної плати працівників є найвищим та, відповідно, топ-списки з найнижчим рівнем середньої заробітної плати найманого персоналу.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua