gov.ua Державні сайти України
Пошук

Працівники Вінницького інституту кормів дізналися про необхідність обов’язкового дотримання вимог з безпеки праці

24 червня 2024

З метою недопущення випадків прихованого виробничого травматизму, для співробітників Вінницького інституту кормів та сільського господарства Поділля фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провела семінар з безпеки праці.

Основні теми семінару:

  • Важливість дотримання вимог з охорони праці: під час заходу було наголошено на неухильності дотримання усіх вимог з охорони праці.
  • Допуск до роботи: посадовець зазначила, що до роботи на кормоприготувальних машинах допускаються особи, які досягли 18-річного віку, не мають медичних протипоказань, пройшли виробниче навчання, склали іспити й отримали посвідчення за фахом.
  • Засоби індивідуального захисту: було підкреслено необхідність працювати у спецодязі та спецвзутті, використовувати засоби індивідуального захисту, а також підтримувати обладнання і приміщення в чистоті. Особлива увага приділялась справності електророзрядників, заземлюючих пристроїв і захисних кожухів.
  • Безпека при виконанні різних робіт: окремо акцентувалася увага на дотриманні вимог з безпеки праці при виконанні робіт на висоті, вантажно-розвантажувальних робіт та інших подібних операцій.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства можна знайти на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua