gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині відбувся семінар на підприємстві з виробництва лікарських засобів

21 червня 2024

Посадові особи Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці нагадали працівникам підприємства з виробництва лікарських засобів про важливість створення безпечних та здорових умов праці. Запобігання нещасним випадкам і професійним захворюванням, а також реалізація конституційного права працівників на охорону їхнього життя і здоров’я під час трудової діяльності є основним завданням у галузі охорони праці.

Основні теми семінару:

  • Ментальне здоров’я: посадові особи розповіли про важливість ментального здоров’я, яке визначається як стан щастя та добробуту. У такому стані людина може реалізувати свої творчі здібності, протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.
  • Інструменти для піклування про ментальне здоров’я: учасникам показали інструменти та методи, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан. Детальніше про це можна дізнатися за посиланням: Психосоціальна підтримка на роботі.

Демонстрація на виробництві

Після семінару посадові особи підприємства продемонстрували, як на виробництві дотримуються вимог нормативів охорони праці, безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

Детальніше про охорону праці та трудове законодавство можна знайти на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.