gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам залізничної галузі – про мінімізацію виникнення нещасних випадків на виробництві

20 червня 2024

Мінімізація виникнення нещасних випадків у залізничній галузі стала основною темою семінару, який був проведений фахівцями Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці спільно із соціальними партнерами для працівників залізничної галузі.

Основні теми семінару:

  • Дотримання вимог: присутнім наголосили на обов’язковому дотриманні вимог «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».
  • Розслідування нещасних випадків: обговорили особливості проведення розслідувань, зокрема, кого першочергово необхідно повідомити про настання нещасного випадку та в які терміни призначити комісію для його розслідування.
  • Контроль за трудовою дисципліною: наголосили на посиленні контролю за трудовою дисципліною, впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму та чіткому розподілу функцій, обов’язків з відображенням у посадових інструкціях.
  • Соціальний захист: доведено до відома працівників підприємства правові, фінансові та організаційні засади загальнообов’язкового державного соціального страхування та гарантії працюючих громадян щодо їх соціального захисту у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням.
  • Психосоціальна підтримка: обговорили питання впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці для працівників.

Детальніше про безпеку праці та трудове законодавство можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua