gov.ua Державні сайти України
Пошук

Актуальні питання ринкового нагляду за нехарчовою продукцією

20 червня 2024

Посадові особи Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар з фахівцями підрозділу митного оформлення Чернівецької митниці. Метою заходу було сприяння поширенню безпечної нехарчової продукції та її упорядкування відповідно до встановлених вимог.

Основні теми семінару:

  • Правові та організаційні засади ринкового нагляду: учасників семінару ознайомили з правовими та організаційними засадами державного ринкового нагляду за нехарчовою продукцією.
  • Технічний регламент безпеки машин: акцентували увагу на Технічному регламенті безпеки машин. Учасникам розповіли про перелік та зміст документації, яка повинна надаватися разом із продукцією, зокрема:
    • Декларація про відповідність машини вимогам Технічного регламенту
    • Інструкція з експлуатації українською мовою
    • Інформація про найменування виробника, найменування машини, серія або тип, рік виготовлення, значення маркувальних знаків та написів
  • Позапланові заходи: фахівці Держпраці проінформували про відновлення позапланових заходів державного ринкового нагляду щодо усіх видів продукції, а також про планові та позапланові перевірки нехарчової продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин.

Під час заходу учасники мали можливість поспілкуватися у форматі питання-відповідь, що сприяло кращому розумінню теми та обговоренню практичних аспектів.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.