gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: працівникам освітнього закладу – про впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці

20 червня 2024

Аналіз стану застосування «Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці» на підприємствах та в установах свідчить, що роботодавці недостатньо поінформовані про свої нові можливості.

З метою інформування про можливість впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці, інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці відвідав Житомирський медичний інститут.

Основні теми семінару:

  • Переваги електронного документообігу: інспектор ознайомив відповідальних осіб за охорону праці з перевагами використання електронного документообігу, який включає в себе зручність, ефективність та підвищення рівня безпеки.
  • Алгоритм дій роботодавця: було детально розглянуто кроки, які має здійснити роботодавець для впровадження електронного документообігу. Це включає в себе підготовку необхідної технічної бази та навчання персоналу.
  • Обов’язки роботодавця: наголошено на обов’язках роботодавця щодо впровадження та підтримки електронного документообігу, що сприяє дотриманню вимог охорони праці.

Під час семінару відповідальні особи отримали пам’ятку «Як створити електронний документообіг в системі управління охороною праці», де зрозумілою мовою викладені основні аспекти.

Ознайомитись з пам’яткою можна на інформаційному порталі Держпраці в рубриці «Рекомендації: Як працювати безпечно».

Більше інформації – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua