gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками парку розваг говорили про вимоги безпеки під час експлуатації атракціонної техніки

06 червня 2024

На Хмельниччині, фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели семінар з керівниками та працівниками парку розваг щодо дотримання вимог безпеки під час експлуатації атракціонної техніки.

Під час семінару було роз’яснено вимоги законодавства з питань охорони праці, зокрема, Закону України «Про охорону праці» та «Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки».

Посадовці разом із працівниками обговорили проблемні питання при експлуатації атракціонної техніки, безпечної експлуатації інструментів та пристроїв, правила безпеки під час виконання робіт на висоті та безпечної експлуатації електроустановок.

Наголошено, що роботодавець, який володіє або експлуатує атракціони підвищеної небезпеки (стаціонарні, пересувні та мобільні), повинен одержати дозвіл на експлуатацію машин чи механізмів підвищеної небезпеки.

Особливу увагу акцентовано на тому, що згідно з чинним законодавством з охорони праці за безпечну експлуатацію атракціонів відповідає власник. Тому для безпечної експлуатації атракціонів власнику рекомендовано вживати відповідні заходи безпеки.

Детальніше про діяльність та нормативні вимоги можна дізнатися на офіційному сайті Держпраці.