gov.ua Державні сайти України
Пошук

День захисту дітей у Чернівцях: Держпраці інформує про безпеку праці та трудові права

04 червня 2024

Посадовці  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці взяли активну участь у масштабному заході з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею. Захід, організований Службою у справах дітей Чернівецької обласної військової адміністрації, зібрав понад дві сотні дітей з територіальних громад області.

Під час відкриття свята начальниця територіального органу наголосила на важливості дотримання та забезпечення прав дітей. Вона підкреслила, що право на гідні та безпечні умови праці для дітей, неповнолітніх і молоді є одним із фундаментальних.

Представниця Управління наголосила, що Держпраці – це державний орган, який гарантує захист трудових прав та свобод юних і молодих працівників.

Юних буковинців також закликали взяти участь у творчому конкурсі на тему безпечної праці – «Мистецтво, що рятує життя». У спеціальному тематичному наметі, організованому фахівцями Управління, маленьким відвідувачам пропонували намалювати безпечну працю батьків. Дорослі могли ознайомитися з матеріалами інформаційних кампаній Держпраці.

Значна кількість листівок та брошур, розповсюджених серед відвідувачів, була присвячена протидії торгівлі людьми, примусовій праці та трудовій експлуатації. Матеріали також інформували, як уникнути ризиків потрапляння у складні й небезпечні життєві ситуації та як захистити свої трудові права у разі їх порушення недобросовісними роботодавцями.

Більше інформації з питань праці та охорони праці можна знайти на інформаційному порталі Держпраці.