gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роз’яснення трудових прав для молоді у прямому ефірі: важливість офіційного працевлаштування

03 червня 2024

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, інспектор Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці виступила у програмі «Сильні разом» на телеканалах Тернопіль 1 та ІНТБ.

У прямому ефірі зазначалося, що з настанням канікулярного періоду молодь все частіше намагається працевлаштуватися, щоб заробити свої перші власні кошти. Проте, на жаль, більшість дітей не знає своїх прав та пільг, які гарантує держава, що може призвести до контакту з недобросовісними роботодавцями. Фахівець Міжрегіонального управління наголосила, що лише офіційне працевлаштування забезпечує соціальний захист та безпечні умови праці.

Інспектор доступно, цікаво та інформативно розповіла про вимоги трудового законодавства, що стосується працездатної молоді. Основні теми, які були обговорені:

  • Дитяча праця та переваги офіційного працевлаштування.
  • Ризики незадекларованої праці.
  • Порядок оформлення трудових відносин з неповнолітніми.
  • Медогляди, випробування і стажування.

Крім того, посадова особа Міжрегіонального управління наголосила, куди потрібно звертатися у випадку порушення трудових прав, окреслила місію Державної служби з питань праці та побажала кожному молодому працівнику офіційного працевлаштування та гідної оплати праці за виконану ними роботу.

Більше інформації з питань праці та охорони праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці.

Запис прямого ефіру можна переглянути за цим посиланням.