gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині триває робота у рамках профілактичних заходів «Мігрант»

31 травня 2024

У Чернігівській області посадові особи Управління інспекційної діяльності разом з працівниками відділу міграційної поліції ГУНП на виконання доручення Голови Державної служби України з питань праці організували профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Під час заходів посадовці зустрічалися з іноземцями, які здійснюють підприємницьку діяльність на Чернігівщині. Основні теми обговорень включали:

  • Правила перебування і працевлаштування в Україні: Іноземцям розповідали про основні вимоги для перебування та працевлаштування в Україні.
  • Укладання трудового договору: Надано інформацію про порядок укладення трудового договору з іноземцями.
  • Зміни у трудовому законодавстві: Обговорювалися зміни, які відбулися у трудовому законодавстві під час воєнного стану.

Посадовці наголошували на відповідальності роботодавців у разі виявлення найманих працівників без належного оформлення трудових відносин. Також, з метою протидії нелегальній міграції, роботодавців попереджали про відповідальність за порушення міграційного законодавства.

Більше інформації про діяльність Державної служби України з питань праці та можливості порталу можна знайти на сайті: https://pratsia.in.ua.