gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: до Дня захисту дітей учням столичної школи розповіли про працевлаштування неповнолітніх

28 травня 2024

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з нагоди Дня захисту дітей і Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, посадові особи з питань праці Центрального міжрегіонального управління Держпраці зустрілися з учнями ЗЗСО школа №199, Шевченківського району столиці.

Під час заходу старшокласникам розповіли, що згідно законодавства України, допускається праця дітей після досягнення ними 16-річного віку, і виключно у ситуаціях для виконання легкої роботи, що не завдає шкоди здоров’ю і не порушує процесу навчання, у вільний від навчання час – з 14 років.

Посадовці зазначили, що у трудових відносинах діти прирівнюються у правах до дорослих, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток і деяких інших умов праці користуються цілим рядом пільг: скорочений робочий час при повному розмірі заробітної плати, подовжена тривалість щорічної відпустки, заборона працювати у шкідливих умовах, у нічний час, у вихідні дні та надурочно.

Захід відбувся у форматі: «запитання-відповідь». Тому усі охочі мали нагоду отримати кваліфіковану відповідь від фахівця з питань праці. Окрім цього, учні отримали буклети і переглянули кліп на тему, як офіційно працевлаштувати неповнолітнього.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/