gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками підприємства металургійної галузі відпрацьовано безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки

28 травня 2024

Фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці на підприємстві металургійної галузі провів моделювання подій на робочому місці задля зменшення виробничого травматизму. У заході взяли участь соціальні партнери та представники товариства Червоного Хреста України, які провели майстер-клас з надання першої домедичної допомоги при настанні нещасних випадків.

Захід проведено з метою набуття працівниками підприємства практичних навичок щодо безпеки під час виконання металообробних робіт, а також безпеки під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються і обертаються.

В першу чергу, фахівці визначили ряд ризиків, які можуть виникнути під час виконання зазначених робіт, та наголосили на вимогах охорони праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки.

З працівниками дільниці, де за сценарієм стався нещасний випадок, детально обговорено порушення, які призвели до травмування працівника, та умовно відтворено ситуацію настання нещасного випадку.

Більше про безпеку праці читайте на інформаційному порталі Держпраці – https://pratsia.in.ua/.