gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Львівщині обговорили механізми протидії торгівлі людьми за участі експертів GRETA

24 травня 2024

Відбулося засідання Координаційної ради з питань сімейної політики при Львівській ОВА за участі експертів GRETA.

Участь у заході взяв заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

GRETA – це група експертів із заходів стосовно протидії торгівлі людьми, відповідальна за здійснення моніторингу виконання Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми країнами, які ратифікували її.

Учасниками засідання стали представники міграційної поліції, прокуратури, слідчі, співробітники департаментів соціального захисту населення, служб у справах дітей, працівники центрів соціально-психологічної допомоги, центрів соціальних служб та дотичних неурядових організацій.

В ході засідання представники суб’єктів Національного механізму взаємодії у Львівській області  прозвітували про діяльність у сфері протидії торгівлі людьми у 2023 році – І кварталі 2024 року.

На засіданні обговорювалися конкретні заходи, що були вжиті з метою протидії торгівлі людьми протягом звітного періоду. Учасники обмінювалися досвідом та найкращими практиками, спрямованими на попередження цього злочину, а також на захист прав потенційних жертв торгівлі людьми. Було також наголошено на важливості співпраці між установами та організаціями для ефективного вирішення цієї проблеми.