gov.ua Державні сайти України
Пошук

Прикарпаття: працівників ТОВ «Вінісін» навчали методам психосоціальної підтримки на робочому місці

23 травня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Держпраці проведено семінар з питань психосоціальної підтримки для працівників ТОВ «Вінісін». На заході виступила спеціалістка програм психосоціальної підтримки в Івано-Франківській області, яка  представила мультимедійну презентацію на тему «Психосоціальна підтримка на робочому місці».

Фахівчиня зазначила, що важливим аспектом ментального здоров’я для працездатного населення є психосоціальна підтримка на робочому місці. Турбота про психологічний стан  працівників – це складова безпеки і здоров’я на роботі. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність. Усі форми психосоціальної підтримки сприяють створенню здорового та продуктивного робочого середовища.

Стан ментального здоров’я залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних та навіть економічних. Безперечно, суттєво впливає і ситуація в країні. Наслідки війни будуть мати тривалий вплив на ментальне здоров’я працюючого населення, а також на молоде покоління, яке ще має вийти на ринок праці.

Представниця Держпраці обговорила із заступником керівника ТОВ «ВІНІСІН» етапи запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці; зазначила, що підтримка керівника підприємства, ініціатива профспілки – ключ до успішного втілення політики психосоціальної підтримки на роботі.

Щоб психосоціальна підтримка була системною, відбувалася на постійній основі й мала профілактичний характер, необхідна відповідна система дій: політика і програма заходів. Спеціалістка розповіла про фактори, що підлягають оцінюванню, а також про алгоритм надання першої психологічної допомоги.

Більше інформаційних матеріалів з питань психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний та післявоєнний час можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/ilo/psykhosotsialna-pidtrymka-na-roboti.html