gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині проведено ряд тренінгів з питань щодо профілактики професійного вигорання

21 травня 2024

Фахівці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками державних органів та органів місцевого самоврядування взяли активну участь у триденному тренінгу на якому говорили про профілактику професійного вигорання. Захід відбувся за ініціативи міжнародної гуманітарної організації FHI 360.

У ході триденного навчання учасники отримали навички, які допоможуть при роботі з постраждалим населенням. Під час заходу присутнім розповіли як поводитись зі стресом, в особистому житті та на робочому місці. Цінну інформацію, отриману в продовж навчання, фахівці Держпраці із задоволенням застосовуватимуть в роботу.

Представники міжрегіонального управління взяли участь у обговоренні проблемних питань та виконанні колективних завдань.  Розглянули інноваційні підходи для ефективної боротьби зі стресом. Учасники сесії поділились власним досвідом надання психосоціальної підтримки.

Окремо у стінах Південного міжрегіонального управління Державнох служби з питань праці своїм досвідом профілактики професійного вигорання поділились координаторки проєкту «Психосоціальної підтримки в Миколаївській та Херсонській областях»

Тренінг включав теоретичну і практичну частини. Учасників ознайомлено із дієвими способами протидії вигоранню на роботі. Працівники управління мали змогу визначити власний рівень емоційної виснаженості. Тренери розповіли про дієві методи зміцнення морального стану та поділились цінними порадами як зберегти своє ментальне здоров’я у ці непрості часи.

Під час заходу присутні обговорили симптоми професійного вигорання, фактори, які його зумовлюють, ресурси, що наповнюють та сприяють самовідновленню, визначили профілактичні заходи.