gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Одещині проведено технічну консультацію щодо безпечного виконання робіт

15 травня 2024

З метою забезпечення зниження рівня виробничого травматизму фахівцем Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію на робочих місцях у закладах культури та науки міста.

Під час заходу розглянуто питання своєчасного проведення навчання та перевірки знань з охорони праці посадових осіб, необхідності проведення всіх видів інструктажів з питань охорони праці, а також медичних оглядів, згідно з Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я № 246 від 21.05.2007.

Окремо наголошено на основних вимогах Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337, зі змінами.

Обговорено питання психосоціальної підтримки працівників на робочому місці, адже  психологічно здорові працівники – це ознака належного робочого середовища. Коли навчання навичкам психологічного відновлення та управління стресом вбудовані в діяльність установи, працівники відчувають, що їх цінують і підтримують. Усе це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність.