gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: на Прилуччині продовжується превентивна робота з безпечної експлуатації АГЗП

15 травня 2024

Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області провів чергову технічну консультацію на робочому місці для працівників АЗС за темою: «Безпечна експлуатація обладнання автомобільних газозаправних пунктів».

Говорили про основні вимоги Правил безпеки систем газопостачання (НПАОП 0.00- 1.76-15) та Правил охорони праці під час експлуатації посудин, що працюють під тиском (НПАОП 0.00-1.81-18) в частині безпечної експлуатації обладнання АГЗП.

Опрацювали інструкції про порядок приймання, зберігання, відпуску та обліку газів вуглеводневих скраплених для комунально-побутового споживання та автомобільного транспорту, заходи безпеки, яких необхідно дотримуватись під час виконання робіт по зливу ЗВГ з автоцистерн до резервуарів АЗС, порядок заправки автомобілів зрідженим вуглеводневим газом.

Проаналізували аварійні ситуації, які можуть виникнути під час експлуатації АГЗП, та дії обслуговуючого персоналу у разі виникнення таких ситуацій.

Окремо державний інспектор надав роз’яснення порядку проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників, лабораторних досліджень умов праці, атестації робочих місць за умовами праці.