gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Житомирщині інспектор проконсультував щодо безпечної експлуатації газового господарства

14 травня 2024

З метою запобігання виробничому травматизму, інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці розповів працівникам ТОВ «Газмережі» про безпеку праці під час обслуговування газового господарства.

Під час консультування працівникам, які виконують роботи з підвищеною небезпекою та експлуатують обладнання підвищеної небезпеки, наголошено на неухильному дотриманні правил з охорони праці.
 
Інспектор роз’яснив, що до роботи в газовому господарстві допускаються особи, які пройшли навчання з питань охорони праці і мають відповідні дозволи, декларації на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
Акцентував, що всі газопроводи і установки підлягають технічному обслуговуванню і ремонту у строки зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.
 
Роботодавець у свою чергу зобов’язаний за свої кошти організувати проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці.
 
Більше про безпеку праці читайте на інформаційному порталі Держпраці – https://pratsia.in.ua.