gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проведено семінар для працівників комунального підприємства з ремонту і будівництва автошляхів міста Харкова

09 травня 2024

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці фахівцями управління інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління проведено семінар у комунальному підприємстві по ремонту і будівництву автошляхів міста Харкова.

В ході заходу висвітленні питання основних вимог та змін у законодавстві України про охорону праці та, зокрема, про їх застосування у воєнний час. Під час воєнного стану зберігаються всі вимоги до обслуговування техніки, обладнання, підготовки працівників.

Фахівці управління відзначили зростання травматизму, пов’язаного з обстрілами та допуском до роботи нових працівників без відповідної підготовки.

Також за час війни з’явилася і нова причина виробничого травматизму- ментальна втома, спричинена стресом та тривогою за долі своєї сім’ї, родичів, майна.

Рекомендовано на підприємстві запровадити програму психосоціальної підтримки працівників на робочому місці у воєнний і післявоєнний час – https://www.pratsia.in.ua/ilo/psykhosotsialna-pidtrymka-na-roboti.html