gov.ua Державні сайти України
Пошук

В рамках відзначення Всесвітнього дня охорони праці-2024 у Полтавській політехніці відбувся круглий стіл

06 травня 2024

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці, за участі керівників Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, відбулось щорічне засідання у форматі круглого столу. Учасники обговорювали тематику, визначену Міжнародною організацією праці: «Вплив клімату на безпеку та гігієну праці», створення безпечних умов праці на підприємствах та в університеті, а також глобальну тенденцію зміни клімату, вплив цього явища на життя і здоров’я людей.

До заходу долучилися стратегічні партнери, стейкхолдери, фахівці у сфері безпеки праці, представники Міністерства освіти і науки України, Департаменту охорони праці та провідних підприємства регіону.

«Державна служба охорони праці наприкінці 2022 року була реорганізована в Міжрегіональне управління, яке об’єднало на сьогоднішній день три області – Сумську, Харківську і Полтавську. Центром нашого Міжрегіонального управління стала Полтава. Ми зможемо тут створювати спільні проєкти, які допоможуть рятувати людей, – наголосив перший заступник начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці Валерій Резчик.

Одним із значущих результатів засідання стало підписання Меморандуму про співпрацю між Північно-Східним міжрегіональним управління Держпраці та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Своїми підписами начальник міжрегіонального управління Олександр Розумний та очільник навчального закладу Володимир Онищенко затвердили наміри до подальшої співпраці.

Однією з головних переваг такої співпраці є проведення спільних науково-практичних конференцій та семінарів, що дозволить обмінюватися актуальними знаннями та дослідженнями між університетом і Північно-Східним міжрегіональним управлінням Держпраці. Такі заходи сприятимуть підвищенню рівня професійної компетентності студентів і викладачів, а також виявленню нових тенденцій та розвитку сфери праці.