gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині триває інформаційна робота щодо протидії торгівлі людьми

01 травня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено круглий стіл з представниками Міграційної поліції Миколаївської області щодо здійснення спільних профілактичних заходів з питань запобігання та протидії торгівлі людьми на території області.

В рамках Оперативного плану заходів ЕМРАСТ на 2024 рік, на зустрічі обговорено механізм взаємодії та співпраці у сфері забезпечення обміну інформацією. Окремо, визначено конкретні кроки для ефективного виконання плану, направленого на запобігання та протидію торгівлі людьми.

Під час зустрічі фахівці зазначили, що з початком повномасштабного вторгнення і масовим виїздом громадян України за кордон, проблема торгівлі людьми стала ще актуальнішою. Тому, безпека та захист прав наших співгромадян як на території нашої країни так і у інших державах стали надзвичайно важливим завданням.

У своїй професійній діяльності представники Держпраці концентрують основну увагу на захисті прав, свобод та гідності усіх членів суспільства. Зокрема ці та інші заходи спрямовані на захист уразливих груп населення і запобігання можливим злочинам.