gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Тернопільщині провели майстер-клас з надання домедичної допомоги

29 квітня 2024

У рамках відзначення Всесвітнього Дня безпеки та здоров’я на роботі в Управлінні інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з фахівцями КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проведено майстер-клас з надання домедичної допомоги для представників трудових колективів.

Заходом, підкреслено важливість збереження життя та здоров’я працюючого населення, як основи економічного потенціалу регіону та забезпечення конституційного права громадян на безпечні і здорові умови праці.

Метою тренінгу було ознайомлення присутніх із сучасними принципами надання домедичної допомоги при нещасних випадках на виробництві, у тому числі внаслідок бойових дій чи пов’язаних з ними обставинами.

Під час майстер-класу були розглянуті типові приклади надання допомоги при кровотечах, травмах, опіках, а також домедичної допомоги при раптовій зупинці кровообігу, порушенні прохідності дихальних шляхів тощо.

Присутні  мали змогу відпрацювати типові алгоритми дій щодо надання  домедичної  допомоги потерпілим, особливу увагу при цьому було приділено найчастішим помилкам, здійснюваним при наданні такої допомоги.

Учасники заходу мали змогу застосувати навички у змодельованій ситуації, що потребує надання першої допомоги та закріпити вивчену послідовність дій на практиці, яка включала відпрацювання таких практичних навичок, як накладення артеріального джгута, проведення закритого масажу серця та  штучної вентиляції легень, що особливо важливо для врятування життя людини при нещасних випадках.