gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині провели практичне заняття з моделювання нещасного випадку

26 квітня 2024

У рамках відзначення Всесвітнього дня безпеки і здоровя на роботі та з метою попередження виробничого травматизму інспектори з безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області провели практичне заняття з моделювання нещасного випадку, що стався з токарем одного з підприємств.

Під час виконання металообробних робіт на верстаті токарної групи працівник, не відключивши верстат, подав охолоджувальну рідину на шнековий вал для зниження температури деталі та потягнувся до дозатора подачі води через вал, який обертався. В цей час робоча куртка доторкнулась до шнекового валу і її разом з лівою рукою почало намотувати на шнековий вал, що привело до тяжкої травми.

Основною причиною нещасного випадку стало невиконання вимог інструкцій з охорони праціпорушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів.

У ході заняття були змодельовані дії постраждалого працівника, що призвели до нещасного випадку, проаналізовані допущені порушення вимог безпеки.  

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/