gov.ua Державні сайти України
Пошук

Окреслено шляхи взаємодії Держпраці та Держмитслужби з питань ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції

26 квітня 2024

Сьогодні, 26 квітня, відбулася зустріч Голови Держпраці Ігоря Дегнери та в.о. Голови Держмитслужби Сергія Звягінцева. Участь у заході також взяли заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк та заступник Голови ДМС Владислав Суворов.

Предметом обговорення були питання співпраці відомств в контексті рішення Уряду, прийнятого у березні цього року, щодо відновлення заходів ринкового нагляду та контролю продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин.

Відновлення перевірок після дворічного мораторію на проведення відповідних заходів дає можливість забезпечити введення в обіг безпечної продукції на ринку Україну.

Тому, з урахуванням зазначеного, перед двома відомствами стоїть завдання щодо підвищення рівня безпеки нехарчової продукції на українському ринку та недопущення ввезення на територію України продукції, яка не відповідає встановленим вимогам. Саме спільні та узгоджені дії Держпраці та Дермитслужби дозволять досягти ефективних результатів в цьому напрямі.

Сторони також узгодили конкретні шляхи подальшої взаємодії в частині проведення спільних заходів направлених на забезпечення відповідності продукції, що ввозиться на митну територію України та подальшого її обігу на ринку України.