gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Івано-Франківщині виявлено ознаки застосування трудової експлуатації

23 квітня 2024

Посадовими особами Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області спільно з відділом міграційної поліції ГУНП в Івано-Франківській області проведено оперативно-профілактичний захід у закладі, де особи проходять реабілітацію від різного роду залежності. Захід відбувся з метою виявлення випадків та встановлення ознак, що можуть свідчити про торгівлю людьми у формі трудової експлуатації (примусової праці).

Було здійснено опитування осіб, які проходять реабілітацію, у тому числі малолітньої особи, якій на момент заходу виповнилося 13 років.

За результатами опитувань встановлено, що людей утримують в кімнатах із зачиненими вікнами, примушують до виконання різного роду робіт, обмежують їхню свободу у пересуванні тощо. У випадку відмови до них застосовували різні заходи впливу, такі як обмеження в солодкій їжі, курінні, заборона спілкування з родичами, встановлення позачергового прибирання, продовженням терміну реабілітації у закладі.

Виявлені порушення містять ознаки застосування трудової експлуатації (примусової праці) до осіб, які проходять реабілітацію.

Правоохоронці застосували заходи впливу, які передбачені Кримінальним кодексом України.