gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Запоріжжі відбулась нарада з питань охорони праці

29 березня 2024

У Запорізькій обласній раді профспілок відбулася спільна нарада з питань охорони праці. Участь у ній узяли начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валерій Тригубенко, перший заступник голови центральної ради Профспілки металургів і гірників, представники профспілки та підприємств гірничо-металургійного комплексу Запорізької області.

У своєму виступі посадовець Держпраці розповів про стан виробничого травматизму в регіоні в 2023 році та окреслив завдання Держпраці на 2024 рік, а також повідомив, що протягом минулого року найбільше нещасних випадків сталося на підприємствах машинобудування, в соціально-культурній сфері та агропромисловому комплексі. Він також зазначив, що на тих підприємствах, де співробітники управління торік провели тематичні тренінги з імітацією реальних дій на робочих місцях, нещасних випадків до сьогодні не було.

Головний технічний інспектор праці Профспілки металургів і гірників України розповів про стан охорони праці на підприємствах гірничо-металургійного комплексу України. Також учасники наради порушили питання заходів безпеки під час аварійно-відновлювальних робіт після ракетних обстрілів і атак безпілотних літальних апаратів, а ще обговорили заходи до Дня охорони праці на металургійних підприємствах.