gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: інспектори праці консультують водіїв з питань офіційного працевлаштування, психосоціальної підтримки на робочому місці

28 березня 2024

Інспектори з питань праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками Державної служби України з безпеки на транспорті проводять посилені заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю на наземному транспорті на території м. Києва і області.

Метою заходів є виявлення недоброчесних перевізників, які допускають порушення трудового законодавства та здійснюють свою діяльність поза межами правового поля.

Посадові особи наголошують на важливості дотримання законодавства про працю, на необхідності оформлення легальних трудових відносин і виплати офіційної заробітної плати. Окрім цього, розповідають водіям про психосоціальну підтримку на робочому місці.

Фахівці обох відомств вкотре закликають перевізників дотримуватися законодавства та доброчесно вести свою господарську діяльність, а пасажирів – користуватися послугами лише ліцензованих підприємців.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php

avto