gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: зосередились на актуальній потребі залізничників у додаткових роз’ясненнях

19 березня 2024

Посадові особи Північно –Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з керівництвом і представниками відповідних підрозділів регіональної філії Харківського, Полтавського та Сумського регіонів «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» провели семінар – нараду в режимі офлайн та zoom-конференції.

Під час масштабного заходу представники зацікавлених сторін зосередились на актуальній потребі залізничників у додаткових роз’ясненнях та обговоренні подальших дій для запобігання порушень при застосуванні «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» з боку регіональної філії «Південна залізниця».

Заступник начальника Міжрегіонального управління акцентував на процедурі організації проведення атестації робочих місць та лабораторних досліджень з метою виявлення шкідливих факторів, які можуть негативно впливати на здоров´я та працездатність працівників. Нагадав про відповідальність за несвоєчасне проведення в повному обсязі роботодавцем медичних оглядів працівників певних категорій, які регулюються Наказом Міністерства охорони здоровˊя України №246.

Представник регіональної філії «Південна залізниця» наголосив, що обмін знаннями та пропозиціями з питань виконання та реалізації вимог нормативно правових актів з охорони праці стануть у нагоді всім учасникам заходу для застосування в практичній діяльності.

В ході діалогу між посадовими особами Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та керівництвом регіональної філії «Південна залізниця» знайдені шляхи для подальшої співпраці та узгоджено подальшу взаємодію, яка значно підвищить ефективність роботи у даному напрямі.